COVID-19 ja messut 

Saksa ja covid-19 -13.8.2020 

Saksaan voi matkustaa turvallisesti EU-maista ilman 14 vuorokauden karanteenia. Kasvosuojainpakko on julkisessa liikenteessä sekä kaupoissa ja joillakin lentokentillä. Covid-19 testaus on mahdollista lentokentillä ilmaiseksi. Lisäksi etäisyysrajoitus (1,5 m) on voimassa toistaiseksi. 

Messut ovat ottaneet covid-19 vakavasti ja messualuetta siivotaan ja desinfisioidaan koko messujen ajan. 

Frankfurtin kirjamessut lokakuussa on tarkoitus toteuttaa eikä messuja ole toistaiseksi peruutettu. Lisätietoja messujen sivuilta.

Ranska ja covid-19 -13.8.2020

Vapaaehtoisen karanteenin osalta Ranska noudattaa vastavuoroisuutta eli jos tietty EU-maa vaatii Ranskasta saapuvia jäämään karanteeniin, vaatii Ranska vastavuoroisesti kyseisestä maasta saapuvia jäämään vapaaehtoiseen 14 päivän eristykseen. Tämä määräys koskee ainoasataan Iso-Britanniasta saapuvia sekä lentoteitse Espanjasta saapuvia. Suomesta Manner-Ranskaan saapuvilla oireettomilla henkilöillä ei ole velvoitetta jäädä karanteeniin.
Pariisin alueella rajoitteet on purettu 15.6. alkaen. Hengityssuojaimen käyttö on pakollista julkisissa kulkuvälineissä.
SIMO 2020 messut on siirretty ja pidetään 24.-27.9.2021.

Italia ja covid-19 13.8.2020 

Kansallisia koronarajoituksia on edelleen voimassa Italiassa. Alueiden väliset erot rajoituksissa ovat mahdollisia. Suomesta voi saapua Italiaan ilman karanteenia 24.7. alkaen. Maahantulon yhteydessä voidaan vaatia selvitys omailmoituslomakeella matkaa koskevista yksityiskohdista ja 14 päivän aikana vierailusta maista.
Hengityssuojaimen käyttö on pakollista koko maassa julkisissa kulkuvälineissä sekä sisätiloissa kuten ruokakaupoissa, liikkeissä, kahviloissa ja ravintoloissa sekä julkisissa tiloissa. Toisiin ihmisiin on ulkona liikkuessa ja muussa kanssakäymisessä pidettävä metrin etäisyys. 

Edellä mainituista maista saatte päivitettyä tietoa THL:n sivuilta tai Ulkoministeriön sivuilta.