COVID-19 ja messut

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden ottaa edullinen PCR- (99 EUR) tai antigeenitesti (29 EUR) partnerimme kautta. Lähetämme sinulle varausvahvistuksen yhteydessä lisätietoa testin varauksesta. Testi on saatavilla tällä hetkellä pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereen seudulla ja Seinäjoki-Vaasa- alueella. Uusia näytteidenottopaikkoja avataan lisäksi Kuopion, Oulun, Joensuun, Lappeenrannan, Lahden ja Jyväskylän alueella sekä Rovaniemellä maaliskuun aikana.

Saksa ja covid-19 – tilanne 16.3.2021

Saksassa on voimassa etäisyys- ja hygieniasäännöt. Kontaktit toisiin ihmisiin suositellaan pidettävän mahdollisimman vähäisinä. Toisiin on pidettävä vähintään 1,5 metrin etäisyys. Kasvosuojaimien käyttöpakko on koko maassa voimassa julkisessa liikenteessä ja kaupoissa, kauppojen edessä ja pysäköintialueilla sekä silloin, kun minimietäisyyttä ei voida pitää tai kun kohtaamiset kestävät kauan. Lisäksi suositellaan säännöllistä tuuletusta sekä koronasovelluksen käyttöä. Koko Saksaa koskevat julkisen elämän rajoitukset ovat voimassa 28.3.2021 saakka. Saksa on lisännyt riskialueiden joukkoon Uudenmaan 22.11.2020 alkaen, Varsinais-Suomen 20.12.2020 alkaen, Pohjanmaan 14.2.2021 alkaen, Satakunnan 28.2.2021 alkaen sekä Ahvenanmaan 14.3.2021 alkaen.

Riskialueelta Saksaan matkustavien tulee rekisteröityä sähköisesti ennen maahan saapumista. Sähköinen maahantulokortti (www.einreiseanmeldung.de)  tulee täyttää, mikäli on oleskellut maahantuloa edeltävänä 10 päivänä riskialueella.

Riskialueelta Saksaan saapuvan on 14.1.2021 alkaen pystyttävä todistamaan viimeistään 48 tuntia saapumisesta, ettei hänellä ole koronatartuntaa. Tämä on pyydettäessä osoitettava vastaavalle terveysviranomaiselle.

Messut ovat ottaneet covid-19 vakavasti ja messualueita siivotaan ja desinfioidaan koko messujen ajan.  Suosittelemme tarkistamaan mahdolliset muutokset messujen sivuilta.

Ranska ja covid-19 – tilanne 16.3.2021

Koronavirustilanne Ranskassa jatkuu vakavana. Maassa on voimassa ulkonaliikkumiskielto ilta- ja yöaikaan. Hengityssuojan käyttö on pakollista. Ranskaan saa matkustaa vapaasti muista EU- ja Schengen-alueen maista. Kaikilta Ranskaan saapuvilta suomalaisilta matkailijoilta vaaditaan todistus negatiivisesta PCR-koronatestistä, joka on suoritettu korkeintaan 72 tuntia ennen lähtöä.

Määräys koskee yli 11-vuotiaita. Se ei koske työmatkaliikennettä, maanteitse tapahtuvaa tavaraliikennettä tai raja-alueen asukkaita tietyin edellytyksin.

Lisäksi matkailijoiden tulee esittää erillinen kirjallinen todistus, jonka lomakepohjan voi ladata Ranskan sisäministeriön verkkosivulta. Määräys koskee kaikkia matkailijoita, myös alle 11-vuotiaita. 

Paikallisviranomaiset suosittavat Ranskaan saapumisen jälkeen omaehtoista 7 vuorokauden karanteenia ja uutta PCR-testiä karanteenin päätteeksi. 

SILMO 2020 messut on siirretty ja pidetään 24.-27.9.2021. Suosittelemme tarkistamaan näiden ja muiden messujen tilanteen messujen omilta sivuilta.

Italia ja covid-19 – tilanne 16.3.2021

Matkustusrajoitukset Suomesta Italiaan saapuville jatkuvat. EU-ja Schengen –maista saapuvilta vaaditaan negatiivinen koronatesti 48h ennen matkustamista. Maahantulosta annetaan selvitys omailmoituslomakkeella.

Maskipakko voimassa koko Italiassa. Rajoituksia on kiristetty 15.3 ja ne ovat voimassa 6.4.21 saakka. Alueiden välillä saattaa olla eroja rajoituksissa. Pääsiäisen aikana 3.-5.4. koko maassa  ovat voimassa tiukimmat punaisen alueen rajoitukset.

Suomi on palauttanut sisärajavalvonnan Italian ja Suomen väliseen liikenteeseen 19.9. alkaen.

Italia rajoittaa saapumista maahan EU:n ulkopuolisista maista. Maahantulon edellytykset tulee tarkistaa Italian viranomaisilta.

Italian hallitus ja aluehallinnot voivat antaa uusia tiukentavia määräyksiä äkillisestikin. Matkailijoiden tulee seurata paikallisviranomaisten ohjeita.

Hengityssuojaimen käyttö on pakollista koko maassa julkisissa kulkuvälineissä sekä sisätiloissa kuten ruokakaupoissa, liikkeissä, kahviloissa ja ravintoloissa sekä julkisissa tiloissa. Toisiin ihmisiin on ulkona liikkuessa ja muussa kanssakäymisessä pidettävä metrin etäisyys. 

Päivitettyä tietoa edellä mainittujen ja muiden maiden osalta saatte THL:n sivuilta tai Ulkoministeriön sivuilta.